Vacancy Legal Counsel (commerciële contracten)

 • Netherlands, De Lier
 • Legal
 • Master

Vind jij het een uitdaging om (commerciële) afspraken te vertalen naar heldere contracten bij een internationaal bedrijf dat een belangrijke bijdrage levert aan de wereldvoedselvoorziening? Dan ben jij de Legal Counsel die wij zoeken!

Al bijna 100 jaar is Rijk Zwaan een familiebedrijf waar ondernemerschap en innovatie hoog in het vaandel staan. We ontwikkelen nieuwe groenterassen en verkopen de zaden aan telers wereldwijd. Rijk Zwaan behoort tot de top 4 bedrijven op de wereldwijde markt van groentezaden. Jaarlijks investeren we meer dan 30% van de omzet in Research & Development. Samen met onze partners willen we bijdragen aan de wereldvoedselvoorziening en verhoging van de groenteconsumptie. Concreet doen we dit door nieuwe rassen te introduceren met bijvoorbeeld een nieuwe of verbeterde eigenschappen zoals ziekteresistentie, hogere opbrengst en langere houdbaarheid, waarmee we bijdragen aan de verduurzaming van de wereldwijde voedselproductie. Ook zijn wij betrokken bij diverse (consumenten)initiatieven om gezond eten te promoten.
Ons onafhankelijke familiebedrijf is voor ca. 90% in handen van drie families en voor 10% eigendom van vele medewerkers. Met inmiddels ruim 30 buitenlandse dochterondernemingen verspreid over de gehele wereld is de onderneming boven alles loyaal richting haar medewerkers. Het geluk van onze medewerkers staat met stip op nummer 1. Daarom bieden we alle 3600 medewerkers wereldwijd een prettige  baan met goede arbeidsvoorwaarden in een aangename omgeving en direct een vast dienstverband voor onbepaalde tijd. Via onze Rijk Zwaan Academy bieden we diverse trainingen en opleidingen voor groei en persoonlijke ontwikkeling.
Wij zijn op zoek naar een Legal Counsel die zich thuis voelt in dit dynamische speelveld en op juridisch vlak wil bijdragen aan onze doelstellingen.

Hoe ziet jouw functie als Legal Counsel bij Rijk Zwaan eruit?


Als Legal counsel binnen de afdeling Legal ben je nauw betrokken bij alle nationale en internationale activiteiten van de onderneming en verantwoordelijk voor een breed scala aan onderwerpen. Daarbij richt de juridische afdeling zich voor een groot deel op het inventariseren van kansen en risico’s en het opstellen, beoordelen en beheren van contracten (o.a. onderzoeks- en ontwikkelingscontracten, IT-contracten, licentiecontracten en (overige) commerciële contracten) waarin intellectuele eigendomsrechten maar ook complexe technische aspecten vaak een rol spelen.
Binnen deze vacature ligt de nadruk op de volgende werkzaamheden:

 • Je adviseert en ondersteunt op juridisch vlak op het gebied van distributie contracten en (commerciële) afspraken
 • Je speelt een actieve rol in onderhandelingstrajecten waarbij je steeds oog hebt voor de risico’s maar ook voor de commerciële belangen en kansen
 • Je behandelt diverse vraagstukken binnen andere rechtsgebieden (of bent bereid je daar nader in te verdiepen) afhankelijk van je belangstelling, kennis, ervaring en de behoefte binnen de organisatie. Denk hier bijvoorbeeld aan mededinging en aansprakelijkheid maar ook meer branche- en bedrijfsspecifieke rechtsgebieden zoals fytosanitaire regelgeving.

Wat jij meebrengt:


Je hebt een toegankelijke persoonlijkheid en legt gemakkelijk contact met anderen. Je werkt accuraat en kunt resultaat gedreven,  standvastig en – waar mogelijk – snel adviseren. Door je flexibiliteit en een constante bereidheid om in te spelen op wat de onderneming nodig heeft en in de toekomst nodig zal hebben, ben je in staat snel complexe materie te doorgronden en praktisch werkbare oplossingen te vinden. Hierin blijf je scherp op een juiste balans tussen juridische risico’s en commerciële belangen. Je werkt graag samen in een enthousiast en betrokken team maar staat ook dagelijks in contact met de andere afdelingen binnen Rijk Zwaan.

Daarnaast kunnen we het volgende vinden op je cv:

 • Een afgeronde WO-opleiding rechtsgeleerdheid, afgestudeerd aan een Nederlandse universiteit in een privaatrechtelijke richting
 • Ruime juridische werkervaring bij voorkeur in het (internationale) bedrijfsleven
 • Ervaring met (commercieel) contracteren
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Arbeidsvoorwaarden


De afdeling bestaat uit negen Legal Counsels en wordt ondersteund door twee secretaresses. Elke Legal Counsel heeft een aantal eigen aandachtsgebieden. Samen met je collega’s van de juridische afdeling draag je bij aan de continuïteit en ontwikkeling van Rijk Zwaan. Samenwerken, aanvullen en inspireren is ons motto. Daarnaast biedt Rijk Zwaan jou:

 • Direct een vast contract voor minimaal 32 uur en maximaal 38 uur in de week
 • Een uitgebreid inwerkprogramma en ruime mogelijkheden om relevante (juridische) opleidingen te volgen
 • Een goede balans tussen werk en privé
 • Innovatieve en snel groeiende werkomgeving met voortdurend nieuwe uitdagingen

Wil je nog meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Bekijk dan onze arbeidsvoorwaardenpagina.

Hagoort & Partners coördineert de sollicitatie procedure. Je sollicitatie kun je richten aan Patrick Westerburger, pwesterburger@hagoort.com. Voor meer informatie over de vacature kun je Patrick bereiken op +31 (0)20 3011020.
 
Het zorgvuldig beoordelen van je sollicitatie neemt enige tijd in beslag. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.

Your application process

Phone interview

Two face to face interviews

Terms of employment interview

Assessment

A permanent contract from the start

I’d like to receive your application

Patrick Westerburger

Hagoort & Partners

Patent Formalities Specialist

 • Netherlands, De Lier
 • Legal
 • Bachelor
 • Intermediate

Patent Formalities Specialist

 • Netherlands, De Lier
 • Legal
 • Bachelor
 • Intermediate

One worldwide family

Het primaire doel van Rijk Zwaan is medewerkers een prettige en duurzame baan bieden met goede arbeidsvoorwaarden. De werksfeer is motiverend en informeel. Onze collega’s werken graag samen en zijn ondernemend, loyaal, gemotiveerd en betrokken. In deze film maak je kennis met een aantal collega's. Van Nederland tot China en van Rusland tot Tanzania, iedereen kan zichzelf zijn en heeft hetzelfde gevoel: 'Wij zijn Rijk Zwaan'.

Building on a sustainable future together

Rijk Zwaan focuses on continuity in the long term. Sustainability has therefore been in our genes for decades. This theme is increasing attention worldwide and offers us more opportunities to work together on healthy vegetables.