Management Traineeship Lab Innovation

 • Netherlands, De Lier
 • Laboratory  | Projectmanagement  | Traineeship
 • Master

Wil jij de verantwoordelijkheid voor een portfolio van laboratorium projecten? En vind je het leuk om aan deze projecten te werken binnen een uniek traineeprogramma? Dan ben jij de Management Trainee die wij zoeken!

Hoe ziet jouw functie als Management Trainee Lab Innovation eruit?


Binnen het unieke traineeprogramma van Rijk Zwaan vervul je gedurende negen jaar drie verschillende functies op diverse afdelingen. Binnen deze functies doe je specialistische kennis op en krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Samen met internationale trainees werk je aan jouw leiderschapskwaliteiten. Bijvoorbeeld door middel van trainingen en interdisciplinaire projecten. Een mentor en buddy ondersteunen je in dit ontwikkeltraject. Op basis van je persoonlijke ontwikkeling en opgedane ervaring groei je door naar een rol als projectleider of manager.
Als Management Trainee Innovatie ben je verantwoordelijk voor het projectmatig doorvoeren van verbeteringen en innovaties op onze laboratoria. Rijk Zwaan is wereldwijd een toonaangevende speler op het gebied van de ontwikkeling van groenterassen. De laboratoria binnen Rijk Zwaan spelen hierbij een belangrijke rol. Binnen deze functie staan de optimalisatie van werkprocessen en technieken centraal en beheer je een portfolio van laboratorium projecten. Je houdt je concreet bezig met:

 • Het vertalen van doelstellingen en technische ontwikkelingen naar projectideeën in samenwerking met de managers en specialisten van de verschillende laboratoria
 • Het initiëren van projecten en het leiden van de uitvoering hiervan. Je brengt daarbij laboranten, data scientists en, waar nodig, leveranciers bij elkaar

Als standplaats voor deze functie is, in overleg, zowel De Lier als Fijnaart mogelijk.

Wat jij meebrengt:


Voor deze functie zijn we op zoek naar een ambitieuze professional die zich wil ontwikkelen tot leidinggevende. Je hebt een doelgerichte en proactieve instelling. Je bent een teamplayer, initiatiefrijk en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden. Je hebt affiniteit met project- en verandermanagement. Voor het initiëren van projecten ben je in staat om plannen helder op papier te zetten en collega’s te overtuigen en motiveren om aan deze projecten bij te dragen. Je hebt de ambitie om je te ontwikkelen richting een leidinggevende rol. Daarnaast kunnen we het volgende vinden op je cv:

 • Een afgeronde WO-opleiding op het gebied van Life Sciences, Procestechnologie of (technische) bedrijfskunde
 • Een ondernemende instelling, die blijkt uit de activiteiten vermeld in je cv
 • Goede beheersing van de Engelse taal

Wat kun je van ons verwachten?


Als Management Trainee Lab Innovation ga je deel uitmaken van een team van projectspecialisten. Voor 5 verschillende laboratoria ga je afwisselend projecten uitvoeren, in samenwerking met lab specialisten in Nederland, Frankrijk en Spanje. Daarbij bieden wij jou graag:

 • Direct een vast contract voor 32 tot 38 uur in de week
 • Een goed salaris gebaseerd op functieniveau en ervaring
 • Diverse opleidingsmogelijkheden via onze Rijk Zwaan Academy en specifieke Management Development trainingen
 • Goede balans tussen werk en privé
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan Young Rijk Zwaan en Rijk Zwaan Fit

Wil je nog meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Bekijk dan onze arbeidsvoorwaardenpagina.

Rijk Zwaan: jouw nieuwe werkgever?


In De Lier, nabij Delft, ligt het hoofdkantoor van Rijk Zwaan. Een internationaal familiebedrijf met een mensgerichte bedrijfscultuur. Rijk Zwaan staat aan het begin van de voedselketen. We ontwikkelen groenterassen en verkopen daarvan de zaden aan telers en andere ketenpartners over de hele wereld. We kunnen en willen vanuit onze positie een bijdrage leveren aan de wereldvoedselvoorziening. Daarbij draait het om gezonde groei. De groei van een natuurlijk, gezond product, dat we wereldwijd exporteren. De groei van ons bedrijf en vooral de groei van onze medewerkers. Je krijgt bij ons namelijk alle ruimte om te ondernemen en jezelf te ontwikkelen.

Interesse?


Herken jij jezelf en wil je zo snel mogelijk aan de slag? Klik op ‘Solliciteer’ om direct te solliciteren. Je sollicitatie kun je richten aan Elsa van der Meer (Advisor Human Resources). Omdat je sollicitatie door meerdere mensen zorgvuldig wordt beoordeeld, ontvang je binnen twee weken een reactie. Een assessment maakt deel uit van de procedure.
Ben je nieuwsgierig naar de filosofie achter een traineeship van 9 jaar en wil je eerst meer weten? Lees dit verhaal en/of neem contact op met Amy Christoffels (Management Trainee) via +31 6 15 62 40 45.

Your application process

Telefonisch interview

Twee sollicitatiegesprekken

Arbeidsvoorwaardengesprek

Assessment

Direct een vast contract!

I’d like to receive your application

Elsa van der Meer

Advisor Human Resources

Commercieel Management Traineeship (Benelux)

 • Netherlands, De Lier
 • Marketing & Sales
 • Traineeship
 • Master
 • Bachelor

Sales Traineeship

 • Russia, Moscow
 • Marketing & Sales
 • Traineeship
 • Master

Podcast Young Rijk Zwaan

'Verbinding na werktijd'

Luister deze podcast over dé organisatie voor en door young-minded collega’s van Rijk Zwaan. Sem de Koning (Software Ontwikkelaar) en Angela van der Maarel (Trial Coordinator) vertellen over de diverse events waardoor collega’s elkaar op een informele manier ontmoeten en beter leren kennen.

Traineeship

Rijk Zwaan kent een uniek traineeprogramma. Gedurende negen jaar vervul je drie verschillende functies. Binnen deze functies doe je specialistische kennis op. Samen met internationale trainees werk je aan jouw leiderschapskwaliteiten. Bijvoorbeeld door middel van trainingen en interdisciplinaire projecten. Een mentor en buddy ondersteunen je in dit ontwikkeltraject. Afhankelijk van je persoonlijke ontwikkeling en opgedane ervaring groei je door naar een rol als projectleider of manager.