Vacancy Manager Software Solutions

 • Netherlands, De Lier
 • Management  | IT
 • Master

Weet jij als geen ander hoe je een team van specialisten aanstuurt en motiveert? Wil je samen een visie en strategie ontwikkelen om onze interne softwareontwikkeling verder te professionaliseren? Dan ben jij de Manager Software Solutions die wij zoeken!

Hoe ziet jouw functie als Manager Software Solutions er uit?


Als Manager Software Solutions geef je leiding aan het Software Solutions Team.

Dit team bestaat uit 11 medewerkers en is verantwoordelijk voor de softwareontwikkeling en applicatie-integratie binnen Rijk Zwaan. Samen met het team borg jij hergebruik van oplossingen en zorg je voor een consistent IT-landschap; tegelijkertijd zoek je naar de match tussen nieuwe mogelijkheden in de markt en de behoefte binnen Rijk Zwaan.

Je gebruikt jouw passie om je collega’s enthousiast te maken, je adviseert en begeleidt je collega’s proactief op het vakgebied van software ontwikkeling en je zorgt voor een optimale samenwerking binnen de organisatie. In dit proces stel je prioriteiten, maak je keuzes, en bewaak je de kwaliteit.

Wetenschappelijk onderzoek, maar ook andere technologieën als robotisering en kunstmatige intelligentie vereisen gedegen ondersteuning van -al dan niet zelf- ontwikkelde software door verschillende afdelingen . Je rol omvat enerzijds het verder ontwikkelen van het team Software Solutions en daarmee de positionering in het speelveld van software ontwikkeling binnen Rijk Zwaan, maar ook het verder professionaliseren en het uniformeren van de wijze waarop softwaretechnologie bij Rijk Zwaan wordt ontwikkeld en toegepast. Je neemt de regie over de  strategieën en plannen op het gebied van o.a. architectuur, applicatie-Integratie en low-code development en draagt zorg voor de implementatie.

Wat jij meebrengt…

Je bent een gedreven, daadkrachtige teammanager en geïnteresseerd in professionele softwareontwikkeling. Je hebt ervaring in het begeleiden van teamleden en het verder versterken van de teamgeest.
Je neemt  initiatief om draagvlak te zoeken voor de integratie van nieuwe ontwikkelingen en zo nodig daartoe projecten te initiëren. Daarnaast ben je ondernemend, durf je besluiten te nemen en ben je communicatief sterk. Dit betekent dat je de kar trekt en zorgt dat het voor elkaar komt. Je doet dit met je team, waarbij je actief de persoonlijke ontwikkeling van de teamleden stimuleert.  Verder ben je in staat om technische ontwikkelingen te vertalen naar concrete IT-oplossingen en zoek je hierin actief de samenwerking met je collega’s. Daarnaast kunnen we het volgende vinden op je cv:

 • Een afgeronde  universitaire IT- opleiding
 • Minimaal 3 jaar ervaring in leidinggeven
 • Ervaring in het vak als bijvoorbeeld architect, technisch ontwerper en/of softwareontwikkelaar
 • Kennis van moderne ontwikkelmethoden en tools (o.a. Jira, Octopus, Azure DevOps, etc.)

Wat kun je van ons verwachten?


De IT-afdeling zorgt met ruim 100 IT’ers dat Rijk Zwaan optimaal gebruik kan maken van de mogelijkheden die IT biedt. Samen met je collega’s van het Software Development team beheer je de softwareontwikkeling en integratie binnen de organisatie. Recent ontving dit team de Innovation Award voor applicatieontwikkeling. Dit laat zien dat de kwaliteit en snelheid waarmee applicaties binnen Rijk Zwaan worden ontwikkeld erg hoog is. Elkaar aanvullen, helpen en inspireren is hierbij ons motto. Daarnaast bieden wij jou graag:
 

 • Direct een vast contract voor 38 uur in de week
 • Een goed salaris gebaseerd op functieniveau en ervaring
 • Diverse opleidingsmogelijkheden via onze Rijk Zwaan Academy en specifieke IT en leiderschapstrainingen
 • Goede balans tussen werk en privé

Wil je nog meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Bekijk dan onze arbeidsvoorwaardenpagina

Rijk Zwaan: jouw nieuwe werkgever?


In De Lier, nabij Delft, ligt het hoofdkantoor van Rijk Zwaan. Een internationaal familiebedrijf met een mensgerichte bedrijfscultuur. Rijk Zwaan staat aan het begin van de voedselketen. We ontwikkelen groenterassen en verkopen daarvan de zaden aan telers over de hele wereld. We kunnen en willen vanuit onze positie een bijdrage leveren aan de wereldvoedselvoorziening. Daarbij draait het om groei. De groei van een natuurlijk product, dat we wereldwijd exporteren. De groei van ons bedrijf en vooral de groei van onze medewerkers. Je krijgt bij ons namelijk alle ruimte om te ondernemen en jezelf te ontwikkelen.

Interesse?

Hagoort & Partners coördineert de sollicitatie procedure. Je sollicitatie kun je richten aan Patrick Westerburger, pwesterburger@hagoort.com. Voor meer informatie over de vacature kun je Patrick bereiken op +31 (0)20 3011020.
 
Het zorgvuldig beoordelen van je sollicitatie neemt enige tijd in beslag. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.

Een assessment en screening maken deel uit van de procedure.

Your application process

Telefonisch interview

Twee sollicitatiegesprekken

Arbeidsvoorwaardengesprek

Assessment

Direct een vast contract!

I’d like to receive your application

Patrick Westerburger

Hagoort & Partners

Business & Marketing Intelligence Specialist

 • Netherlands, De Lier
 • Projectmanagement
 • IT
 • Master

IT Project Advisor Research

 • Netherlands, Fijnaart
 • IT
 • Projectmanagement
 • Master

Applicatie Specialist R&D

 • Netherlands, Fijnaart
 • IT
 • Bachelor

Innovatieve tuinbouw

Innovatie in de plantenveredeling is een belangrijke motor voor het vergroten van de beschikbaarheid van ons voedsel en de voedselzekerheid. Bijvoorbeeld met betrekking tot het versterken van de weerstand tegen plantenziekten en het verbeteren van de toleranties van gewassen voor stress, droogte en overstromingen. Bekijk deze video over de Nederlandse innovatieve tuinbouwsector.

Cloud solutions strengthen international collaboration

The development of new vegetable varieties is Rijk Zwaan’s core activity. With a head office in the Netherlands supporting over 30 subsidiaries, cloud technology is indispensable for the company.