Vacancy Onderzoeker Zaadproductie

 • Países Bajos, De Lier
 • Investigación y mejora  | Producción y Logística
 • Master

Ben jij een creatieve onderzoeker met “groene vingers”? Werk jij graag aan innovatieve teeltmethoden om de teelt van (zaad)gewassen en de kwaliteit van onze groentezaden te verbeteren? Dan ben jij de Onderzoeker Zaadproductie die wij zoeken!

Hoe ziet jouw functie als Onderzoeker Zaadproductie bij Rijk Zwaan eruit?


De afdeling Seed Technology Research doet onderzoek gericht op het verhogen van de kwaliteit van onze groentezaden. Uitkomsten van het onderzoek worden toegepast binnen diverse bedrijfsactiviteiten zoals veredeling, de productie van zaden of de diverse behandelingen van zaden.
In deze uitdagende en afwisselende baan ben je als Onderzoeker vooral betrokken bij projecten die gericht zijn op verbetering van onze zaadproductie, waarbij de focus ligt op vollegrondsgewassen. Doel is een hoge zaadopbrengst met kwalitatief goed en gezond zaad. Ook onderzoek naar stuifmeelkwaliteit en bestuiving   zal onderdeel zijn van je activiteiten om hybride zaadproductie te verbeteren. Er komen steeds meer (technische) mogelijkheden beschikbaar om zaadteelten te controleren en gericht te sturen. Binnen deze functie ben je verantwoordelijk om innovaties op dat vlak te volgen, te testen en toepasbaar te maken en uiteindelijk te (helpen) implementeren in zaadteelten bij Rijk Zwaan.
Je gebruikt je kennis van biologie en fysiologie van planten  om samen met andere onderzoekers, veredelaars en productiespecialisten nieuwe oplossingen te vinden voor optimale zaadproducties. Daarbij weet jij de problemen in zaadproductie of kansen vanuit externe ontwikkelingen te vertalen in scherpe onderzoeksvragen. Je gaat (op termijn) ook onderzoeksprojecten leiden en zorgen dat de resultaten overdraagbaar zijn voor implementatie in zaadteelt. Uiteraard behoren analyse- en verslaglegging van de resultaten, zowel schriftelijk als in de vorm van presentaties, tot je taken.
 

Wat jij meebrengt:


Je bent creatief en oplossingsgericht, hebt goed analytisch inzicht en werkt gestructureerd. Je kunt zelfstandig werken, maar functioneert ook goed in teamverband. Je kunt makkelijk schakelen tussen verschillende projecten en bent communicatief sterk, waarbij een goede beheersing van de Engelse taal noodzakelijk is. Samenwerken met andere afdelingen en externe partners is voor jou geen probleem. Voor de functie is het van belang dat je in het bezit bent van een rijbewijs B.  
Daarnaast kunnen we het volgende vinden op je cv:

 • Een afgeronde Master of PhD in Tuinbouw, Plant science, Agriculture, Plant Biology
 • Ervaring in  plantaardig  onderzoek
 • Interesse in biologische processen, plantenteelt en  technologische ontwikkelingen zoals plantsensoren en precisie landbouw

Wat kun je van ons verwachten?


Als Onderzoeker Zaadproductie ga je deel uitmaken van de afdeling Seed Technology Research. Binnen het team werken 11 specialisten aan verschillende thema’s (epidemiologie, gewasfysiologie, bestuiving). Naast zeer afwisselend werk waarbij je in aanraking komt met het gehele proces van zaadproductie tot verkoop van zaden, bieden wij jou graag:

 • Direct een vast contract voor minimaal 30 uur en maximaal 38 uur in de week
 • Een goed salaris gebaseerd op functieniveau en ervaring
 • Diverse opleidingsmogelijkheden via onze Rijk Zwaan Academy
 • Goede balans tussen werk en privé
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan Young Rijk Zwaan

Wil je nog meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Bekijk dan onze arbeidsvoorwaardenpagina.

Rijk Zwaan: jouw nieuwe werkgever?


In De Lier, nabij Delft, ligt het hoofdkantoor van Rijk Zwaan. Een internationaal familiebedrijf met een mensgerichte bedrijfscultuur. Rijk Zwaan staat aan het begin van de voedselketen. We ontwikkelen groenterassen en verkopen daarvan de zaden aan telers over de hele wereld. We kunnen en willen vanuit onze positie een bijdrage leveren aan de wereldvoedselvoorziening. Daarbij draait het om groei. De groei van een natuurlijk product, dat we wereldwijd exporteren. De groei van ons bedrijf en vooral de groei van onze medewerkers. Je krijgt bij ons namelijk alle ruimte om te ondernemen en jezelf te ontwikkelen.

Interesse?


Herken jij jezelf en wil je zo snel mogelijk aan de slag? Klik op ‘Solliciteer’ om direct te solliciteren. Je sollicitatie kun je richten aan Madlen Bendel-Wormeester (Advisor Human Resources).
Omdat je sollicitatie door meerdere mensen zorgvuldig wordt beoordeeld, ontvang je binnen twee weken een reactie. Een assessment maakt deel uit van de procedure.

Su proceso de solicitud

Telefonisch interview

Twee sollicitatiegesprekken

Arbeidsvoorwaardengesprek

Assessment

Direct een vast contract!

Me gustaría recibir tu solicitud

Madlen Bendel

Advisor Human Resources

Project Manager Biologicals

 • Países Bajos, De Lier
 • Investigación y mejora
 • Garantía de Calidad / Control de Calidad
 • Master

Teamleider Pre-breeding

 • Países Bajos, De Lier
 • Investigación y mejora
 • Master

Team Leader Pre-breeding

 • Países Bajos, De Lier
 • Investigación y mejora
 • Master

Research at Rijk Zwaan – where groundbreaking ideas matter

In order to guarantee the continuity of our products and to offer our customers better and more sustainable varieties, we are continuously researching in different areas to expand our knowledge. Watch this video to find out how.

La innovación tecnológica acelera el cultivo

La mejora vegetal es la búsqueda continua de la variedad ideal. Con la ayuda de las nuevas tecnologías, podemos acelerar el proceso. El fenotipado digital es un ejemplo de ello; lo aplicamos en nuestros programas de cultivo de melones.