TechnoHouse on(line) Tour | Digital Services

  • 11 Februari 2021

Ben jij geïnteresseerd in het toepassen van softwareontwikkeling en data-analyse voor klantrelaties in de tuinbouw? Meld je dan nu aan!

Bij Rijk Zwaan zijn we continu op zoek naar nieuwe en betere groenterassen, maar ook naar optimale teeltomstandigheden. Zo blijven we onze klanten, van teler tot retail, de groente met de gewenste eigenschappen bieden. Nieuwe technologieën zijn daarin baanbrekend.

In elke editie van deze online serie gaan drie experts dieper in op een revolutionaire technologie en hoe deze in de tuinbouw kan worden ingezet:

  • 15 oktober 2020 – Digital Twins
  • 11 februari 2021 – Building Relationships powered by Software Development and Data Analytics
  • 27 mei 2021 – Sensor Data for Growing Decisions

Aftermovie Digital Twins: veredelen als een Formule 1-team

Simulatiemodellen in de Formule 1 zijn ontzettend belangrijk voor de innovaties die daar plaatsvinden. Tijdens een race verzamelen wel honderden sensoren data, zo worden de simulatiemodellen gevoed. Door deze levensechte simulaties kan er in veel verschillende (weers)omstandigheden getest worden. Bij Rijk Zwaan proberen we in onderzoek en veredeling hetzelfde te bereiken. Door de plant en de omgeving te meten met allerlei sensoren ontwikkelen we simulatiemodellen, waarmee we de eigenschappen van een plant achteraf kunnen analyseren. Hiermee voorspellen we steeds beter hoe nieuwe kruisingen van groenterassen gaan presteren. Bekijk de aftermovie om een indruk te krijgen van TechnoHouse on(line) Tour op 15 oktober.

Sharing TechKnow, pitch je idee aan onze experts!

Tijdens het online evenement zitten drie experts live aan tafel. In een korte video vertellen ze eerst meer over hun werk- en onderzoeksveld, waarna vervolgens onder leiding van Marelle van Beerschoten, ondernemer met technologie als vakgebied, dieper op het onderwerp wordt ingegaan. Daarnaast heb jij als deelnemer de unieke mogelijkheid om tijdens de live-uitzending jouw kennis of idee op het gebied van Digital Services in 2 minuten te pitchen aan deze experts! Zo delen we kennis, ontstaan er interessante discussies en krijg jij waardevolle feedback. Na afloop maken we de TechKnow-winnaar bekend.

Praktische informatie

  • Datum & Tijd: Donderdag 11 februari 16.00-17.30u
  • Voor wie: Professionals en studenten met een technische achtergrond
  • Locatie: Digitaal via Webex Events
  • De voertaal van het evenement is Engels
  • Op het aanmeldformulier kun je aangeven welke vragen je hebt en wat je input is.
  • Optioneel kun je laten weten welk idee je wilt pitchen aan de experts!

Ben jij geïnteresseerd? Schrijf je dan nu in. Uit alle aanmeldingen die wij ontvangen selecteren wij een groep enthousiaste deelnemers. 

Heb je vragen? Mail naar rztechnohouse@rijkzwaan.nl.

Editie 2 | 11 februari 2021 | Digital Services

Rijk Zwaan zet zich in om telers en partners te ondersteunen. In deze samenwerkingsverbanden zijn persoonlijke relaties belangrijk. In een groeiende markt en digitaliserende wereld kunnen we niet al onze partners persoonlijk bezoeken. We gebruiken steeds meer technologie om ons te helpen. We willen echter hetzelfde niveau van persoonlijke service bieden. Dus hoe leer je je partners kennen en bouw je een relatie op met behulp van technologie? Met data, design thinking, moderne architectuur, snelle ontwikkelingsteams en slimme tooling kunnen we onze partners snel nieuwe digitale ideeën en diensten aanbieden. Met behulp van technologie kunnen we testen en meten wat werkt en wat niet en passen we ons gemakkelijk aan die bevindingen aan. Zo creëren we een persoonlijke beleving en bieden we de juiste diensten aan onze partners.

Editie 3 | 27 mei 2021 | Sensor Data for Growing Decisions

Data is overal! In de tuinbouw hebben we het ook wel over Smart Horticulture. Met behulp van sensoren en de data die dit oplevert kan het gebruik van onder andere water en bodem geminimaliseerd worden en anderzijds de opbrengsten van de plant worden gemaximaliseerd. Hoe ver gaat de technologie?