Careers in the Netherlands

Crop Specialist

Heb je een passie voor teelt en ben je een echte netwerker zodat je onze klantenrelaties met telers in België kan optimaliseren?

Dan ben jij de Crop Specialist die wij zoeken voor ons team!

Hoe ziet jouw functie als Crop Specialist bij Rijk Zwaan eruit?

Als Crop Specialist bij Rijk Zwaan Belgium ben je verantwoordelijk voor het geven van teeltadvies en het optimaliseren van de klantenrelaties in België. Daarnaast vervul je een essentiële rol  bij het introduceren en verkopen van groenterassen, voornamelijk de vruchtgewassen. Je werkt samen met collega crop specialisten en accountmanagers en je koppelt informatie terug aan de business en R&D collega’s ten behoeve van productontwikkeling. Je takenpakket bestaat verder uit:

 • Opbouwen en onderhouden van duurzame relaties met huidige en nieuwe klanten door onder andere het geven van teeltadviezen
 • Wensen en eisen van de tuinbouwbedrijven in kaart brengen
 • Nieuwe rassen onder de aandacht brengen en vervolgens proeven hiervoor opzetten
 • Verkoop van groenterassen, voornamelijk de vruchtgewassen (tomaat)
 • Accountmanagement bij tuinbouwbedrijven

Wat jij meebrengt:

Je hebt een passie voor teelt, beheerst commerciële vaardigheden en hebt commercieel inzicht om op een slimme manier de besluitvorming in de groenteketen te beïnvloeden. Daarnaast vind je het een uitdaging om markten open te breken en om een netwerk op te bouwen binnen Rijk Zwaan en in de keten. Je hebt een flexibele en zelfstandige instelling en je vindt het prettig om in teamverband te werken. Beheersing van de Engelse taal is een vereiste. Daarnaast kunnen we het volgende vinden op je cv:

 • Een afgeronde groene opleiding, Bachelor of Master
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
 • Kennis van en ervaring met teelt

Wat kun je van ons verwachten?

Wij bieden je een zeer uitdagende en afwisselende job aan binnen een stabiele en succesvolle onderneming. Als Crop Specialist ga je deel uitmaken van Rijk Zwaan Belgium nv. Ons team bestaat uit 11 specialisten die werken aan de verkoopactiviteiten in België. Zij houden de nieuwste ontwikkelingen in de gaten, spelen in op trends en verkopen concepten en producten. Naast een commerciële en internationale werkomgeving, bieden wij jou graag:

 • Direct een vast contract
 • Marktconform salaris gebaseerd op functieniveau en ervaring
 • Extra legale voordelen zoals bijvoorbeeld hospitalisatie- en groepsverzekering en bedrijfswagen
 • Diverse opleidingsmogelijkheden en trainingen via onze eigen Rijk Zwaan Academy
 • Innovatieve werkomgeving met voortdurende nieuwe uitdagingen
 • Goede balans tussen werk en privé

Interesse?

Je sollicitatie kun je richten aan Jan Soenen (Country Manager – Rijk Zwaan Belgium nv): j.soenen@rijkzwaan.be.
 
Het zorgvuldig beoordelen van je sollicitatie neemt enige tijd in beslag. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie. Een assessment maakt deel uit van de procedure.

Rijk Zwaan: jouw nieuwe werkgever?

Ons Belgisch kantoor ligt in Merksem (Antwerpen) terwijl het hoofdkantoor van Rijk Zwaan in de Lier (NL) ligt. Een internationaal familiebedrijf met een mensgerichte bedrijfscultuur. Rijk Zwaan staat aan het begin van de voedselketen. We ontwikkelen groenterassen en verkopen daarvan de zaden aan telers over de hele wereld. We kunnen en willen vanuit onze positie een bijdrage leveren aan de wereldvoedselvoorziening. Daarbij draait het om groei. De groei van een natuurlijk product, dat we wereldwijd exporteren. De groei van ons bedrijf, waar nu ruim 3.300 mensen werken in meer dan 30 landen. En vooral de groei van onze medewerkers. Je krijgt bij ons namelijk alle ruimte om te ondernemen en jezelf te ontwikkelen.